Ολοκληρώνεται το ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ


Η δράση "Συμβουλευτική" έχει ως στόχο την προετοιμασία και τη βήμα-βήμα στήριξη των 100 ωφελουμένων του Σχεδίου για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας...

Περισσότερα

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ


Στα πλαίσια του Σχεδίου θα υλοποιηθούν 4 προγράμματα κατάρτισης για όλους τους ωφελούμενους και 2 σεμινάρια εξειδικευμένης επιμόρφωσης...

Περισσότερα

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ


Η πράξη αποτελεί μια ολοκληρωμένη παρέμβαση ενεργειών και δράσεων, με στόχο την αποτελεσματική ενσωμάτωση στην εργασία 100 ωφελουμένων...

Περισσότερα

 

            Το 42% των ανέργων, νέων επιστημόνων και ασφαλισμένων στον ΟΓΑ που συμμετείχαν στην Πράξη «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου» της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ» πέτυχε το στόχο της ένταξης στην αγορά εργασίας.

            Από τους 100 ωφελούμενους του προγράμματος, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2013 και ολοκληρώνεται σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, οι 30 τοποθετήθηκαν σε θέσεις εργασίας ως μισθωτοί και οι 12 προχώρησαν στη δημιουργία επιχειρήσεων. Στο διάστημα των 2,5 ετών υλοποίησης της Πράξης οι συμμετέχοντες δέχτηκαν ολοκληρωμένες υπηρεσίες συμβουλευτικής, κατάρτισης και εξειδικευμένης επιμόρφωσης.

Επίσης, κατά το διάστημα υλοποίησης του έργου εκπονήθηκαν δύο μελέτες, μια για την τοπική αγορά και μια για την ίδρυση και ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων με τη χρήση δημοτικής περιουσίας και  πραγματοποιήθηκαν δράσεις Δημοσιότητας και Δικτύωσης.

EPIDRASI8781.JPG

Τα αποτελέσματα του έργου παρουσιάστηκαν σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Συντονιστή Εταίρου (Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ) κ.Νίκος Πετράκης. Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι ωφελούμενοι απέκτησαν εφόδια για να μπορέσουν ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Ωστόσο, η οικονομική κρίση επηρέασε αρνητικά την επίτευξη της απασχόλησης σε ποσοστό 100%. Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, τα στελέχη της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ θα είναι στη διάθεση των ωφελουμένων και μετά τη λήξη του έργου, για να τους βοηθήσουν στην αναζήτηση εργασίας και την αξιοποίηση άλλων προγραμμάτων.

ΗΜΕΡΙΔΑ

            Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.         

20150929_174930.jpg

            Η τέταρτη ημερίδα του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Δημοτικό Σύμβουλο  κ. Gian Andrea Garancini και στη συνέχεια το στέλεχος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ.Ράμι Μασούντ παρουσίασε τα στοιχεία για την απασχόληση και την επιχειρηματική δράση του νομού Ηρακλείου. Ο απολογισμός της υλοποίησης της Πράξης έγινε από το στέλεχος Συμβουλευτικής από την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ κυρία Αμαλία Αγγουρίδη. Το θέμα «Η εμπειρία από την υλοποίηση ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου» ανέπτυξε το στέλεχος της Αλληλεγγύης Κρήτης κ.Μανώλης Πουλιανάκης

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Επισκεφθείτε χρήσιμους συνδέσμους

Email:

Νέα

Ο απολογισμός της Πράξης που ολοκληρώνεται στις 30/9/15 παρουσιάστηκε σε συνέντευξη και ημερίδα.
Η απολογιστική ημερίδα της Πράξης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29/9/2015.
Πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης στο ηλεκτρονικό εμπόριο παρακολούθησαν ωφελούμενοι της Πράξης.
Θεματικά Εργαστήρια για ωφελούμενους της Πράξης την Δευτέρα 22 και την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 στο Ηράκλειο
Θεματικό Εργαστήριο για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην απασχόληση των δύο φύλων
Θεματικό Εργαστήριο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της εργοδοτικής συμβουλευτικής.
Ενημέρωση για το Συνέδριο "ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ", 27-28 Νοεμβρίου 2014
Ενημέρωση για το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου "ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ"
Διεθνές Συνέδριο "ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ"
Ενημέρωση τοπικών φορέων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης ωφελουμένων του προγράμματος «Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση Δήμου Ηρακλείου» της Α.Σ. ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου για την 3η Ενημερωτική Ημερίδα του ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου
Δελτίο Τύπου για την 3η Ενημερωτική Ημερίδα
Πρόσκληση και Πρόγραμμα 3ης Ενημερωτικής Ημερίδας
Δελτίο Τύπου για την εξέλιξη του ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου
Ενημερωτική επιστολή για την εξέλιξη του ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου.
Δελτίο Τύπου για την ημερίδα με θέμα «ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου: Η προετοιμασία 100 ατόμων για ένταξη στην αγορά εργασίας. Κατάρτιση και επιμόρφωση με προοπτικές»
Δελτίο Τύπου για δεύτερη κατά σειρά ενημερωτική εκδήλωση του ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου, το οποίο υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ»
Δελτίο Τύπου για την πραγματοποίηση της ημερίδας με θέμα «ΤΟΠΣΑ Δήμου Ηρακλείου: Προοπτικές για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα. Η συμβολή των τοπικών φορέων»
Η ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης "ΕΠΙ-ΔΡΑΣΗ" κατασκευάστηκε χωρίς δαπάνη

από τον Συντονιστή Εταίρο (ΚΕΚ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΡΗΤΗΣ).

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ
«ΕΠΙ- ΔΡΑΣΗ»
ΒΕΝΕΡΑΤΟ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΤΗΛ:2810 792207
FAX : 2810 792206
EMAIL:
Υπευθυνη για πληροφορίες:
Νικολαντωνάκη Ελένη

Copyright 2018 - NovelTech